‘De Schippers van De Kameleon’ in ‘t Voorhuys

Beeld uit ’Schippers van de Kameleon: Met de muziek mee’. Foto: Annemieke van der Togt

In theater ’t Voorhuys in Emmeloord is donderdag 2 maart de voorstelling ’Schippers van de Kameleon: Met de muziek mee’ te zien.


Na meer dan zestig boeken, vier speelfilms en een televisieserie doen Hielke en Sietse Klinkhamer en hun bijzondere schip Dronten aan voor een muzikaal spektakel en een huiveringwekkend avontuur. Het lijkt allemaal rustig in het dorp totdat iemand met slechte bedoelingen langskomt. Agent Zwart en boerenknecht Gerben Zonderland zijn uiteraard ook van de partij.

Duistere plannen

Het leek zo rustig in het dorp Lenten. Tot daar de illustere dirigent en componist Antonius Demesmaeker verschijnt. Even lijkt het erop dat hij een orkest zou willen beginnen in dit plekje aan het water. Maar zijn motieven zijn uitermate duister. Gelukkig voor het prachtige platteland doorziet de tweeling Hielke en Sietse al snel zijn plannen.

Samen met de oplettende agent Zwart en de olijke boerenknecht Gerben zullen ze deze onverlaat moeten ontmaskeren. Gelukkig krijgen ze daarbij ook hulp van het superslimme meisje Sara en een mysterieuze waarzegster waarvan niemand precies weet wat zij nu eigenlijk in Lenten te zoeken heeft.

Kolderiek muzikaal spektakel

‘De Schippers van de Kameleon: Met de muziek mee’ is een kolderiek muzikaal spektakel, geheel en al in de traditie van de boeken, de films en de tv-serie. Met muziek van Fons Merkies en Jeroen Sleyfer, regie van Robin van den Heuvel, geschreven door Dick van den Heuvel en geproduceerd door Gerda van Roshum van Homemade Productions. Op het podium onder anderen Alfred van den Heuvel en Michiel Kerbosch.


Nieuws

menu