Bigband Drift met zangeressen in 't Voorhuys Emmeloord

Bigband Drift in actie. Foto: Bigband Drift

Bigband Drift geeft zondag 27 november een bijzonder matineeconcert in de Beurszaal van Theater ’t Voorhuys in Emmeloord. Voor dit concert is de samenwerking gezocht met drie lokale zangeressen, te weten Jacqueline Ottink uit Espel en Debora Boomsma en Lisanne Langedijk uit Emmeloord.

Drift speelt jazzmuziek uit de jaren veertig, swingmuziek, latin maar ook verschillende recente pop-arrangementen. Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten zijn te reserveren via de website van ‘t Voorhuys.

Enige bigband in Noordoostpolder

Bigband Drift is de enige bigband die er in Noordoostpolder te vinden is. Met leden uit Emmeloord en de verschillende dorpen is het dan ook een echte polderband. Muzikaal leider van de band is Femke Ernens, zelf professioneel saxofonist. Drift speelt met een volledige Bigbandbezetting en deze keer dus met drie bekende zangeressen uit de polder.

Jacqueline Ottink uit Espel is een van de leading ladies van Close to Soul. Als jong meisje deed ze haar eerste ervaring op bij dorps- en polderrevues en is daarom zeker geen onbekende in Noordoostpolder. Ook was ze betrokken bij Theatercollectief Sproet, de MC soulband, funkband Loose Booty en de jazz- en bluesband Jazzpel. Zingen met een heuse bigband stond echter al langer op haar wensenlijstje en die droom laat ze met dit optreden helemaal uitkomen.

Grote soulband

Debora Boomsma uit Emmeloord is net als Jacqueline Ottink leadvocalist van Close to Soul. Via zangles op het Muzisch Centrum kwam ze in haar tienerjaren als zangeres in een grote soulband terecht. Daarna volgden er verschillende andere bands. In de polder is ze vooral bekend van muziekprojecten als de Tulpenproms en het Pieperfestival.

Lisanne Langedijk uit Emmeloord is bekend in heel Nederland als zangeres van de band Hardcore Vibes, een zeskoppige band die live met name happy hardcore-nummers uitvoert. Ook heeft ze de afgelopen jaren in verschillende andere bands gezongen en door heel het land opgetreden.

Eerste officiële concert

Op 2 maart 2019 gaf Bigband Drift in een uitverkochte Bantsiliek haar eerste officiële concert. Ondanks dat het pas het eerste officiële concert was, gaf de band direct zijn visitekaartje af met een kwalitatief solide basis en bij vlagen zelfs zeer hoogwaardige muzikale uitstapjes. Vaste solisten Jeroen Goedhart op sax en Bertil Kok op trompet geven ook bij dit concert acte de presence.

Nieuws

menu