Blokzijl Klassiek brengt een indrukwekkende verzameling blokfluiten

Het Brisk Recorder Quartet Amsterdam. Foto: Foppe Schut

Iedereen kent de sopraanblokfluit, maar er zijn vele varianten van dit blaasinstrument. Die zijn te horen op zondag 11 december in de Grote Kerk van Blokzijl. Dan komt het internationaal bekende blokfluitkwartet Brisk Recorder Quartet Amsterdam met een grote verzameling blokfluiten, van klein tot groot. De vier brengen een heel aantrekkelijk programma met muziek van de renaissance tot en met de 22e eeuw.

Brisk Recorder Quartet Amsterdam is een energiek, inventief en verrassend ensemble. ‘De vier musici geven de blokfluit talloze gestalten en kleuren,’ schreef de pers over het gezelschap , ‘en ze spelen meeslepend mooi’. Het ensemble wordt geprezen om zijn virtuositeit, het musiceerplezier, zijn prachtige, warme klank en de boeiende afwisseling in stijl en sfeer. ‘Ze spelen met zijn vieren, maar je hebt soms het idee, dat er een heel orkest op het podium staat,’ meldde een Amerikaans tijdschrift.

Uit de hele wereld

Brisk gaf concerten in veel Europese landen, in Canada en Noord- en Zuid-Amerika en speelde samen met onder meer het Gesualdo Consort, Michael Chance, Maarten Koningsberger, Johannette Zomer en Leo van Doeselaar. Het instrumentarium van de vier is gemaakt door blokfluitbouwers uit de hele wereld. Hun cd’s - het zijn er meer dan tien - zijn allemaal lovend ontvangen.

Tijdens het concert in Blokzijl, dat om 15.30 begint, spelen de vier werken van onder meer Dufay, Palestrina, Lassus, Bach, Tsjaikovski, Scriabin, Robert Zuidam en Celia Zwart.

Kaarten

Reserveringen bij voorkeur via www.blokzijlklassiek.nl en verder bij Jan Broekhuizen, telefoon: 06-15368085.

Nieuws

menu