Dansvoorstelling voor kinderen van zes maanden tot vijf jaar in Theater 't Voorhuys

Beeld uit 'Wacht 's Even'. Foto: Hans Gerritsen

Dansgezelschap De Stilte brengt zondag 26 februari om 10.30 uur de familievoorstelling ‘Wacht ’s Even’ in Theater ‘t Voorhuys in Emmeloord. Dit is een dansvoorstelling voor kinderen van zes maanden tot vijf jaar.

In ‘Wacht ’s Even’ ontvouwt zich een wereld uit een bouwpakket. Sneeuwwitte objecten vullen de leegte. Een tafeltje, een krukje, een deur en een kleine piano. Twee personages verdwijnen en verschijnen tot het onvermijdelijke gebeurt: ze komen elkaar tegen. De gelaagde pianomuziek van Jeroen van Vliet voelt als een warme deken voor een eerste kennismaking met theater voor de allerkleinste bezoekers. Levendige melodieën, dromerige tonen en rustgevende klanken maken het vreemde vertrouwd.

Kussentjes rondom de dansvloer

‘Wacht ’s Even’ wordt gepresenteerd voor maximaal 55 toeschouwers. Ouders en kinderen kijken samen naar de voorstelling en nemen plaats op kussentjes rondom de dansvloer. De allerkleinsten kinderen beleven de voorstelling op schoot bij hun ouders. In een veertig minuten durend spel komt de voorstelling tot leven op ooghoogte van de jonge toeschouwers en gaat over in een vrij speelmoment in het decor.

Baby’s, dreumesen en peuters beleven sferen en emoties anders dan volwassen, jongeren en kinderen. Ze leven in het hier en nu. Dat gegeven heeft de makers geïnspireerd. In ‘Wacht ‘s Even’ staat de beleving van tijd centraal. De beleving van tijd van Chronos en Kairos: de wrijving tussen het leven volgens de klok en de verantwoordelijkheden die daar mee samenhangen en het leven buiten tijd waarin de ene dagdroom de andere dagdroom in gang zet.

Dansers

De choreografie is van Femke Somerwil en Gertien Bergstra, de dansers zijn Donna Scholten en Pablo Dávila Iglesia.

Nieuws

menu