Dienstmeisjesroute op Urk wandelen

Kinderen kunnen in de voorjaarsvakantie een online quiz spelen en een Dienstbode Diploma ophalen. Foto: Judith de Vries-Oost

Kinderen die tijdens de voorjaarsvakantie de Urker Dienstmeisjesroute met succes afleggen staat een leuke verrassing te wachten: een Dienstbode Diploma. De nieuwe route in het oude dorp van Urk vertelt het verhaal van de dienstmeisjes in woord, beeld en geluid.

De Dienstmeisjesroute is ongeveer een kilometer lang en bestaat uit zes infopunten, met panelen voor volwassenen en kinderen. Op elk punt wordt een onderwerp belicht. Met behulp van QR-codes horen wandelaars de stemmen van de dienstmeisjes en krijgen ze aanvullende informatie.

Digitaal kaartje wijst de weg

Startpunt is de Westhaven, waar vroeger de boot naar Enkhuizen vertrok (tegenover Restaurant De Boet). Het digitale kaartje op de site wijst verder de weg.

Kinderen kunnen tijdens de wandeling de Dienstmeisjesquiz spelen. Als ze de meeste antwoorden goed hebben staat hun een verrassing te wachten. Bij Tourist Info en Museum Het Oude Raadhuis ligt een Dienstbode Diploma klaar.

Stichting Erfgoed Urk

De Dienstmeisjesroute is een initiatief van Stichting Erfgoed Urk, en wordt ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland en Gemeente Urk.

Nieuws

menu