Drie tuinen in Espel, Bant en Ens geopend op Tulpenroute in de Noordoostpolder

De Stekkentuin in Espel met narcissenborders. Eigen foto

Espel - Tijdens de tulpenroute die van vrijdag 15 april tot en met zondag 8 mei gehouden is ook de jaarlijkse Tuinenroute langs de Stekkentuin in Espel, Pegasus in Bant en Zwaluwhuis in Ens. De tuinen zijn open van 10.00 tot 17.00 uur.

De eigenaren van deze drie prachtige boerderijtuinen openen hun poorten, om het bezoek te laten kennismaken met wat het voorjaar allemaal te bieden heeft: de tuinen zijn dan dagelijks geopend. Ondanks dat het nog vroeg in het jaar is, kunt u hier al volop genieten van de duizenden voorjaarsbollen in vele verschillende soorten en kleuren. Ook de honderden helleborussen staan nog steeds te bloeien. De hoge temperaturen zorgen ervoor, dat er ook al vele andere vroegbloeiende vaste planten, heesters en bomen de tuinen van kleur voorzien.

De Tuinenroute is gedeeltelijk ook goed te doen op de fiets: onderweg komt u langs schitterende tulpenvelden. In De Stekkentuin is een kleine expositie van schilderijen – en tuinkeramiek. De tuinen zijn niet rolstoelvriendelijk.


Deelnemende tuinen zijn: De Stekkentuin in Espel www.destekkentuin.n l, de Pegasushof in Bant www.pegasushof.nl en het Zwaluwhuis in Ens www.hetzwaluwhuis.nl

Nieuws

menu