Filmhuis viert jubileum in Museum Nagele met film Bergman Island

Bergman Island bij Filmhuis Emmeloord te zien in Museum Nagele. Eigen poster

Nagele - Filmhuis Emmeloord viert haar 10-jarig bestaan zaterdag 17 september met de vertoning van de populaire film Bergman Island in Museum Nagele.

Omdat ook gemeente Noordoostpolder een dubbel jubileum viert – 80 jaar droog en 60 jaar gemeente – zocht de werkgroep een historisch interessante plek voor de opening van het tiende seizoen. Tien jaar geleden namen Frans Visser en Joke van de Grootevheen het initiatief tot het samenstellen van een werkgroep die maandelijks een arthouse film vertonen in Movieskoop Emmeloord.

Bergman Island van Mia Hansen-Løve gaat over het maakproces van een film en over hoe een plek een schrijver kan inspireren – thema’s die volgens de werkgroep goed passen bij de jubileumavond. Museum Nagele en natuurlijk het dorp zelf zijn ook zo’n inspirerende plek. Hoofdpersonen Chris en Tony trekken naar Fårö voor een schrijfretraite. Het is het eiland waar de invloedrijke cineast Ingmar Bergman (1918-2007) enkele van zijn meesterwerken realiseerde. Chris worstelt met haar script, maar de geest van Bergman doet zijn werk, de inspiratie komt. Langzaam vervagen de grenzen tussen haar script en de werkelijkheid op Fårö. De film duurt 112 minuten.

Reservering alleen mogelijk via de site van Movieskoop Emmeloord. Inloop vanaf 20.00 uur, start film om 20.30 uur.

Nieuws

menu