Finissage expositie Fred Hoogervorst bij Kunstuitleen Emmeloord

Fotograaf Fred Hoogervorst in Kenia Foto: fred hoogervorst

Emmeloord - De expositie van fotograaf Fred Hoogervorst uit Marknesse onder de titel “De laatste Paradijzen? Een schoonheid in uitersten” is nog tot en met 25 mei te zien in Cultuurbedrijf Noordoostpolder.

Kunstuitleen Emmeloord houdt op woensdag 25 mei een finissage, waarbij Fred Hoogervorst een toelichting geeft bij zijn werk. Jarenlang bereisde Hoogervorst als fotograaf de wereld, ook vanuit standplaatsen in Afrika, het Caribisch gebied en Azië. In zijn werk zoekt Hoogervorst steevast de schoonheid op van natuur en landschap, om die met zijn camera vast te leggen. De immense impact van de mens op het milieu blijft daarbij niet buiten beeld. Hoogervorst: ‘Adembenemend vind ik het, om te zien hoe mooi regenwoud, het zuidpoolgebied, de Afrikaanse savanne, onze wereld, is.’

Van Maleisië tot Marknesse

Hoogervorst heeft verschillende reizen gemaakt naar de regenwouden in Indonesië, Maleisië, Borneo en het Amazonegebied. Daar fotografeerde hij de hoge woudreuzen, bodembegroeiing, planten en dieren uit het tropisch bos. Onder andere de orang-oetan en reuzenslang, maar ook beelden van houtkap, zijn te zien tijdens de expositie. Ook in oostelijk en zuidelijk Afrika liet Hoogervorst veel voetstappen achter. ‘Op mijn reizen door Kenia, Tanzania, Mozambique en Zuid-Afrika zag ik in en buiten de parken de bekende Big Five.’ Sinds augustus 2019 is Hoogervorsts standplaats Marknesse en fotografeert hij veel in de Noordoostpolder en de omliggende gebieden.

Finissage

De finissage vindt plaats op 25 mei, vanaf 19.00 uur, in de foyer van Cultuurbedrijf Noordoostpolder Emmeloord, Harmen Visserplein 2. De entree is vrij en aanmelden kan door een e-mail te sturen naar kunstuitleen@cultuurbedrijfnop.nl onder vermelding van “Finissage Fred Hoogervorst”.


Nieuws

menu