Hannes Minnaar terug in Blokzijl

Hannes Minnaar. Foto: Simon van Boxtel

De in Yerseke geboren maar in Noordoostpolder opgegroeide pianist Hannes Minnaar verzorgt zondag 19 maart om 15.30 uur voor Blokzijl Klassiek een concert in de Grote Kerk van Blokzijl.

Hij heeft daar al meerde malen opgetreden, zowel solo als ook met het Van Baerle Trio en samen met violiste Isabelle van Keulen. Het programma is gevuld met werken uit de Romantiek van Franz Schubert, Robert Schumann en Frederic Chopin.

Essentie van de muziek

Pers en publiek beschrijven Hannes Minnaar als een pianist die de essentie van de muziek weet over te brengen. Ze prijzen zijn spontaniteit, natuurlijk spel en ongedwongenheid, die niet in oppervlakkigheid verzandt.

Minnaar won erkenning onder andere bij het Concours de Genève (2008, tweede prijs) en de Koningin Elisabethwedstrijd (2010, derde prijs). In 2016 kreeg hij de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt. Hij werkte samen met dirigent Jan Willem de Vriend en het Nederlands Symfonieorkest aan een veelgeprezen opname van alle vijf de pianoconcerten van Beethoven.

Lovend ontvangen

Ook zijn solo-cd’s worden lovend ontvangen. Over zijn debuut-cd met werken van Rachmaninoff en Ravel schreef Gramophone: ‘Hij is een overtuigend klankschilder en een vurig Romanticus. Een natuurtalent met een gedurfde inslag.’ Over Nox, zijn cd met werken van Schumann, Ravel en een speciaal gecomponeerde cyclus van Robert Zuidam, schreef Het Parool: ‘Minnaar voegt zich in het rijtje met de grote pianisten van onze tijd.’ Zijn opname van de Goldbergvariaties kreeg eveneens veel bijval, waaronder een Diapason d’Or.

Reserveringen bij voorkeur via www.blokzijlklassiek.nl en verder bij Jan Broekhuizen, telefoon: 06-15368085.

Nieuws

menu