Hendrik Groen in theater ’t Voorhuys

'Hendrik Groen - Opgewekt naar de eindstreep'. Illustratie: Victor Meijer

Hendrik Groen is vrijdag 20 januari te zien in theater ‘t Voorhuys in Emmeloord.

Hendrik Groen is terug. Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar Theater ‘t Voorhuys. Wederom belooft dit een grappige en aangrijpende voorstelling over het ouder worden, vol met nieuwe belevenissen! Hendrik moet constateren dat hij steeds vergeetachtiger wordt. Hij besluit in deze ontroerende komedie opnieuw een dagboek bij te houden om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten.

Niet meer zo mild

Na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord moet Hendrik Groen constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen in deze ontroerende komedie zijn best om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10) als trouwe vrienden. Naast Beau Schneider en Britte Lagcher spelen onder andere ook Nikkie Kuis en Leendert de Ridder in deze voorstelling.

Troostrijk

Toneelschrijver Jibbe Willems: ‘Ik vond het bewerken van ‘‘Opgewekt naar de Eindstreep’’ troostrijk. Ik herken mijn overwegingen en twijfels over het (echt) ouder worden in de reflecties van Hendrik Groen en put tegelijkertijd hoop uit zijn perspectief. Zijn pogingen in goede banen te lijden wat onvermijdelijk is - verlies van grip en decorum, een vorm van sterven bij leven - is helder, zowel grappig als pijnlijk, en zeer aangrijpend.’

Nieuws

menu