Ierse avond met ‘Joint String Friends’ in De Klos Emmeloord

JSF zorgt voor een Ierse avond in De Klos in Emmeloord. Eigen foto

Emmeloord - In De Klos in Emmeloord is zaterdagavond 11 juni een Iers feestje met de multi- instrumentale band “joint String Friends. De deur is open om 21.00 uur en er wordt entree geheven.

De 4 zeer ervaren muzikanten uit Leeuwarden maken van ieder concert een feestje. De bevriende multi-instrumentalisten van verschillende generaties brengen een breed palet aan muzikale stijlen, met nadruk op Keltische folk. Gevoelige ballads, robuuste folksongs, swingende jigs en reels plus Oost-Europese (dans)muziek, het prijkt allemaal op het muzikale JSF-menu. De Friends die allemaal meerdere instrumenten bespelen maken ook uitstapjes naar americana en akoestische popmuziek. Kortom, wereldmuziek in al zijn diversiteit.

De formatie JSF, die in 2008 werd opgericht bestaat uit Menno Schilstra (zang, gitaar, bas, cajon, mondharmonica, whistles), Sebastian Meijer (viool, altviool, zang, percussie) Sicko Hoogterp (gitaar, DADGAD-gitaar, mandoline, bas, spoons, zang) en Tuaq Pijlman (cajon, Bodhran, percussie en zang) In mei 2019 zag hun eerste cd getiteld ‘Down bij the Banks of the Ocean’ het levenslicht. Het album werd lovend ontvangen en de release leidde direct tot veel nieuwe aanvragen voor optredens.

Inmiddels heeft de band een geduchte livereputatie opgebouwd. Enerzijds weten Joint String Friends te ontroeren met hun breekbare luisterliedjes maar aan de andere kant is het feest- pompend , stampend en dampend – nooit ver weg.

Nieuws

menu