Indrukwekkende dansvoorstelling over afscheid nemen

Beeld uit 'La Despedida'.

Beeld uit 'La Despedida'. Foto: Judith Zwikker

In theater ‘t Voorhuys in Emmeloord is donderdag 23 maart de indrukwekkende dansvoorstelling ‘La Despedida’ van het Lava Collective te zien. Explosieve dans, emotionele tekst en stuwende live muziek smelten tijdens deze voorstelling samen tot een poëtisch dansconcert.

Rouwen, vasthouden, loslaten en doorrennen: daarover gaat ‘La Despedida’, de tweede voorstelling van Lava Collective, de krachtige groep die maker Patricia van Deutekom heeft samengesteld na het overlijden van haar levenspartner, choreograaf Jens van Daele. De teksten verwijzen naar de impact van zijn dood, alsook die van haar moeder.

In alles wat bestaat

La despedida - letterlijke betekenis: het moment van afscheid nemen - zit in alles wat bestaat. Situaties waar afscheid nemen een rol speelt, zijn ontelbaar. Het afscheid van de dag, een reis die ten einde komt, een levensfase die plots niet meer is, dierbaren die verdwijnen en het opgeven van verlangens, verwachtingen en dromen.

‘La Despedida’ is een bedachtzame voorstelling waarin innerlijke emoties heftig huishouden en de liefde zegeviert. Een fysieke en muzikale explosie, maar ook een realistische weergave van kwetsbaarheid in de verschillende fases van afscheid nemen. Over het eindige en oneindige.

Winnen en verliezen

Over winnen en verliezen, redden en ontredderd zijn, dragen en gedragen worden. Over de kracht van de geest die het overneemt als het lichaam het opgeeft. Over licht, liefde en loslaten. Een nieuw begin.

De tweede voorstelling van het nieuwe Lava Collective start vanuit het hoofd en hart van Van Deutekom. Spannende, nieuwe elementen worden gecombineerd met de karakteristieke kracht uit het verleden.

Meer informatie en kaartverkoop: www.theater-voorhuys.nl