Inschrijving Tour of Art 2023 gestart

Tour of Art Flevoland 2022. Foto: Erna Koelman

De Tour of Art Flevoland 2023 vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 oktober. Inschrijven voor de achttiende editie van het grootste evenement op het gebied van beeldende kunst in Flevoland kan nog tot en met zaterdag 4 maart.

De organisatie, de Stichting Culturale, nodigt alle beeldend kunstenaars, zowel amateurs als professionals die in Flevoland wonen en/of daar een vast atelier hebben waar zij hun kunst maken, van harte uit om zich in te schrijven.

In kunst geïnteresseerd

Voor beeldend kunstenaars is het belangrijk dat hun werk bekeken kan worden door mensen die graag naar kunst kijken, en dat zij kunnen praten met mensen die in kunst geïnteresseerd zijn. De Tour of Art Flevoland biedt deze mogelijkheden.

Tijdens het eerste weekend van oktober, zaterdag 7 en zondag 8 oktober, krijgen tientallen Flevolandse kunstenaars de mogelijkheid om te exposeren op een van de deelnemerslocaties van de Tour of Art. Al deze locaties zijn in Lelystad.

Meerdere kunstvormen te zien

Bij de indeling van de deelnemende kunstenaars over de beschikbare locaties wordt ervoor gezorgd dat er op elke locatie meerdere kunstvormen te zien zijn.

Daarmee worden alle locaties zo aantrekkelijk mogelijk voor de bezoekers. Alle inschrijvingen worden beoordeeld door een commissie van drie onafhankelijke en jaarlijks wisselende, ervaren beoordelaars, die een advies uitbrengen aan het bestuur. Op basis hiervan wordt de selectie voor deelname gemaakt.

Deze ballotage heeft als doel om de kwaliteit van de getoonde kunst hoog te houden. De organisatie hoopt ook dit jaar weer veel kunstenaars te mogen verwelkomen, liefst uit heel Flevoland.

Inschrijfformulier

Beeldend kunstenaars die in Flevoland wonen en/of daar een vaste atelier hebben, kunnen op de website van Tour of Art Flevoland kijken voor de deelnemersvoorwaarden en het inschrijfformulier. Inschrijving is mogelijk tot en met 4 maart.

Nieuws

menu