Jonge Amerikaanse pianist Shane van Neerden concerteert zondag 4 september op de Oldenhof in Vollenhove

Shane van Neerden Eigen foto

Vollenhove - De jonge Amerikaanse pianist Shane van Neerden speelt zondag 4 september op het landgoed de Oldenhof, aan de Oppen Swolle 7 bij Vollenhove. Het concert begint om 15.30 uur.

Shane van Neerden begon met pianolessen toen hij zes was en op zijn zestiende had hij al verschillende prijzen gewonnen. Hij kon studeren aan de befaamde Juilliard School of Music, maar hij gaf de voorkeur aan een opleiding bij Frank Peters aan het Amsterdams Conservatorium. Daar behaalde hij dit jaar zijn bachelor met een 10, een uitzonderlijke prestatie.

Concertgebouw

Hij is nog jong, maar hij gaf al veel recitals, onder andere in de VS, Duitsland, Italië, Frankrijk, Portugal, in het Amsterdamse Concertgebouw en het Muziekgebouw aan ’t IJ. Shane musiceerde ook op verschillende internationale festivals, niet alleen als solist, maar ook met zijn pianokwartet, het Mankes Kwartet. Paul Witteman nodigde hem uit in zijn programma als een van ‘Pauls Jonge Helden’.

Op de Oldenhof speelt Shane van Neerden werken van Bach, Debussy, Prokofjev en Bartók. Hij besluit het concert met Ravels ‘Gaspard de la nuit’, een van de moeilijkste en meest fascinerende composities voor piano.

Reserveren kan bij Eva Schepers: eva.schepers.kipp@gmail.com en Tine Nouwen, 06-53924396, cmcmnouwen@gmail.com.

Nieuws

menu