Jonge Urker kunstenaars tonen werk in expositie gemeentehuis

Jennie Koffeman. Foto: SCAB Urk

In het gemeentehuis aan de Singel 9 op Urk is tot en met donderdag 2 februari de tentoonstelling ‘Young Artists’ te zien. De expositie bevat werken van de jonge Urker kunstenaars Johan Steller, Jennie Koffeman en Hinke de Vries.

Religie, media en invloeden uit hun kinderperiode spelen een belangrijke rol in de beeldtaal en visie van de drie alumni van ArteZ. Hiermee tonen zij een zeer divers overzicht waar toch iedere bezoeker zich in zal herkennen.

Johan Steller schildert, tekent en boetseert. Mensfiguren staan vaak centraal in zijn werk. De beeldtaal binnen het christendom en de poging om hogere dingen weer te geven vormen de grootste inspiratiebron van Steller. Jennie Koffeman neemt de kijker mee naar haar kindertijd. Het alledaagse en speelse geeft ze weer op grote doeken met olieverf. Haar werk is speels, vrolijk en knalt van het doek. Bij Hinke de Vries triggert vooral het nieuws over Urk haar en dit leidt vaak tot een onderzoek hoe ze zich verhoudt tegenover haar woonplaats. Als geen ander weet ze de zere plek om te zetten in een allesomvattend beeld.

Nieuws

menu