Kerstvakantie beleven bij Museum Schokland

Het museumkerkje in de winter van 2010. Foto: Museum Schokland

Museum Schokland is in de kerstvakantie het perfecte uitje voor jong en oud. De hele vakantie worden er leuke kinderactiviteiten en rondleidingen aangeboden.

In de kerstvakantie biedt Museum Schokland creatieve workshops voor jonge bezoekers. Ze kunnen een sfeervol windlicht ontwerpen of aan de slag gaan met hun eigen snowglobe. De workshops vinden op woensdag 28 december en 4 januari plaats in de museumkerk.

Knutselen met Wollie

Kinderen kunnen ook kennismaken met het leuke museumkarakter Wollie, de wolharige mammoet. Samen met zijn vriendje Bollie, de zwerfkei, leren zij kinderen meer over de ijstijd en waar de zwerfkeien op Schokland vandaan komen. Kinderen kunnen Wollie vervolgens helpen om Bollie en zijn vriendjes in de zandbak bij het museum terug te vinden. Ze kunnen ook de leuke gekleurde trommelsteentjes verzamelen die ze er kunnen vinden.

Bewaardoos

In de kerstvakantie kunnen kinderen op dinsdagen en vrijdagen hun eigen Wollie-bewaardoos bij Museum Schokland in elkaar knutselen. Daarin kunnen ze steentjes bewaren.

In de kerstvakantie biedt Museum Schokland gratis rondleidingen aan voor degenen die graag met een gids het voormalig eiland willen verkennen. Deelnemers aan de rondleidingen kunnen zich laten informeren over de rijke geschiedenis van dit gebied. De rondleidingen worden elke dag aangeboden om 13.00 en 15.00 uur (met uitzondering van 25 december en 1 januari). Alle activiteiten vinden plaats in combinatie met een geldig museumkaartje plaats.

Meer informatie op museumschokland.nl.

Nieuws

menu