Kindertheaterstuk 'Man met het stenen hart' sluit seizoen 't Lam in Blokzijl af

Man met het stenen hart is zondag 15 mei te zien bij 't Lam in Blokzijl. Foto Jeanet Bouwmeester

Blokzijl - Het seizoen van ‘t Lam wordt zondag 15 mei afgesloten met het kindertheater (vanaf 6 jaar) van Garage TDI dat het stuk ‘Man met het stenen hart’, speelt. De uitvoering begint om 15.00 uur.

Man met het stenen hart is een moderne vertelling met poppen, uitgevoerd in een miniatuur coulissen decor. Hans woont met zijn moeder, de koe, en de geit in een schamele hut in het bos. Ze zijn arm, maar gelukkig en tevreden. Daar komt verandering in als achtereenvolgens de geit, de koe en zijn moeder sterven. ‘Had ik maar een hart van steen’ verzucht Hans. Een klein mannetje verschijnt.

Hij biedt hem een hart van steen aan, in ruil voor zijn tranen. En floeps! Daar heeft hij een stenen hart. Gevoelloos trekt Hans de wijde wereld in. Hij wordt rijk, trouwt met een beeldschone prinses, wordt beroemd en bewonderd, maar gelukkig wordt hij niet. Ontevreden vertrekt Hans en laat de prinses in tranen achter. Haar tranen laten hem koud. Hij heeft immers een stenen hart! Zoals het in een sprookje hoort, loopt alles toch goed af en wordt bewezen dat ware liefde in staat is zelfs het hardste hart te breken en te verzachten.

Reserveren

De voorstelling is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. (volwassenen 7,50 euro) Reserveren kan nu al: karin@karinklomp.nl.

Nieuws

menu