Land Art Weekend staat voor de deur

Observatorium Robert Morris, één van de landschapskunstwerken in Flevoland. Foto: Archief Fotostudio Wierd

Het Land Art Weekend 2022 vindt plaats op zaterdag 4 en zondag 5 juni. Die dagen staat bij elk landschapskunstwerk in Flevoland een ervaren gids die enthousiast kan vertellen over het kunstwerk en alle vragen kan beantwoorden. Daarnaast zijn er op verschillende locaties activiteiten.

Landschapskunst in het zonnetje

Tijdens het Land Art Weekend - jaarlijks in het eerste weekend van juni - worden de landschapskunstwerken van Flevoland in het zonnetje gezet. De afgelopen twee jaren stond het weekend vanwege de pandemie in het teken van de individuele ervaring, maar dit jaar zijn er weer samenkomsten mogelijk bij de land art. Makers vanuit verschillende disciplines organiseren activiteiten bij de kunstwerken, waaronder een tekenworkshop, vr-voorstelling, locatietheater en performances.

Bij Riff, PD#18245 in Dronten geeft Elianne Koolstra, die ook de illustratie van de Land Art Weekend-poster maakte, tekenworkshops. Hier kunnen mensen samen met Elianne het kunstwerk van alle kanten bekijken, zich laten inspireren en hem zelf tekenen.

Bij Deltawerk in Marknesse neemt kunstenaarscollectief Waterlanders bezoekers mee op een poëtische, beeldende tocht door het Waterloopbos. ‘Ruïnes van de Toekomst’ is een locatievoorstelling die filosofeert over hoe het leven verandert terwijl het water stijgt.

In De Groene Kathedraal in Almere vindt een doorlopende Virtual Reality-voorstelling plaats van Black Pencil getiteld ‘100 jaar Almere’. De voorstelling gaat over het verleden, heden en de toekomst van Almere, in een mix van poëtische klanken en energieke, ritmische structuren.

In Observatorium Robert Morris in Lelystad voert Noortje Braat op zaterdag 4 juni een fluisterperformance uit. ‘De nietige mens in een oneindige ruimte. En elke avond weer gaat de zon onder. En elke ochtend komt zij weer op. Wat te doen?’

Sea Level in Zeewolde wordt momenteel hersteld. Op zondag 5 juni kunnen belangstellenden met restaurator Anne Rupert langs het kunstwerk wandelen en bekijken wat er hersteld moet worden en waarom. Broedplaats De Verbeelding is tijdens dit weekend open.

Bij PIER+HORIZON in Kraggenburg is de kunstenaar op zaterdag 4 juni zelf aanwezig. Begin dit jaar is een deel van het kunstwerk weggewaaid door storm Eunice. Paul de Kort is aanwezig om te vertellen hoe hij de toekomst van dit kunstwerk ziet.

Het volledige programma met aanvangstijden is te vinden op www.landartflevoland.nl .

Nieuws

menu