Musical 'Checkpoint Charlie' in Theater 't Voorhuys

'Checkpoint Charlie'. Foto: Goedemorgen Theaterproducties

De indrukwekkende musical ‘Checkpoint Charlie’, over de begintijd van de Duitse deling, is vrijdag 21 april te zien in Theater ’t Voorhuys in Emmeloord.

De voorstelling vertelt het verhaal van de beginperiode van de Berlijnse Muur. Op 13 augustus 1961 werden Oost- en West-Berlijn in één nacht verdeeld door prikkeldraad. De voorstelling richt zich op acht personages die van de ene op de andere dag vrienden en familie, kansen en mogelijkheden moeten missen, omdat ze niet meer welkom zijn in de andere helft van hun stad. In Berlijn leek de scheiding zo helder door die muur dwars door de stad; voor de mensen die het meemaakten lag het echter niet zo simpel.

Fonkelnieuw prikkeldraad

De droom van de zangeres die op doorbreken staat, spat uiteen op het fonkelnieuwe prikkeldraad, terwijl de groenteman, haar vader, zijn waar verkoopt zoals altijd; hij is tevreden in de DDR. De slenterende grenswachter die helpt om het prikkeldraad te veranderen in beton begrijpt eigenlijk niet wat hij hier doet.

Hij praat met de oma die haar pasgeboren kleinkind niet kan bezoeken vanwege de muur. Die andere kant van de muur: het westen, waar ook niet iedereen tevreden is. Want wat als je bent opgegroeid in het oosten, je je moeder moet missen en je hebt een man, een ambitieuze fotograaf, die niets van dit gemis begrijpt?

Stef Bos

De liedteksten van ‘Checkpoint Charlie’ zijn van de hand van zanger Stef Bos, bekend van hits als ‘Papa’ en ‘Is dit nu later’ en zijn deelname aan het programma ‘Beste Zangers’ in 2020.

Kaarten zijn te reserveren via de website van Theater ‘t Voorhuys.

Nieuws

menu