Theater ‘t Voorhuys doet mee aan Nationaal Theaterweekend

Miléne van der Smissen. Foto: Edward Hermans

Voor de zevende keer vindt in het laatste weekend van januari het Nationaal Theaterweekend plaats. Dit is een landelijk evenement voor jonge, oude, reguliere en/of nieuwe theaterbezoekers om kennis te maken met theater voor een vaste lage prijs. Theater ’t Voorhuys doet mee.

Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 januari zijn voorstellingen in ‘t Voorhuys te bezoeken voor tien euro per persoon. Er is een divers aanbod, met onder meer een muziek–, een cabaret- en een jeugdvoorstelling. Zo wordt theater toegankelijk gemaakt voor zoveel mogelijk mensen.

Dolly Parton

Miléne van der Smissen neemt het publiek vrijdag 27 januari mee op een muzikale reis. Milène is actrice, danseres, zangeres en Dolly Parton-fan. In haar voorstelling ‘Voor mijn part Dolly’ komt het publiek van alles te weten over Parton en krijgt verrassende arrangementen van bekende songs als ‘Jolene’ en ‘9 to 5.’ Kaarten via de site van ‘t Voorhuys.

In ‘Opperhond’ zet Ramon Chatrer zaterdag 28 januari de realiteit naar zijn hand. Hij worstelt zich door hersenspinsels in een hoofd dat nooit stilstaat. Waarom gedraagt een mens zich altijd zoals de rest van hem verwacht? In zijn muzikale cabaretvoorstelling gaat Chatrer daar dwars tegenin. Hij neemt het op voor mensen die er nét niet bij horen. Kaarten zijn online te bestellen.

Rondleiding

Voorafgaand aan de voorstelling kunnen bezoekers een rondleiding door het theater krijgen. Hiervoor kunnen geïnteresseerden zich aanmelden via kassa@theater-voorhuys.nl.

Zondag 29 januari is voor jonge bezoekers gereserveerd. In ‘Ridder Ridder’ willen Filip en Fiona het beste sprookje ooit bouwen. Gelukkig hebben ze een boek waarin precies staat omschreven hoe je dat doet: de Ontzettend Helder Geformuleerde Handleiding voor het Algemeen Stappenplan der Sprookjes, de OHGHASS. Daarin staat dat ze een heldhaftige ridder, een enge draak en een hulpeloze prinses nodig hebben. Kaarten via de site van het theater.

Nieuws

menu