Roon Staal geeft concert in Kuinre

Roon Staal. Foto: RS Mjusic

Zanger/pianist/singer-songwriter/acteur Roon Staal geeft in het kader van zijn Winter Tour op zondag 26 februari om 16.00 uur een concert in de Protestantse Kerk van Kuinre.

Staal geniet al meer dan twintig jaar bekendheid in binnen- en buitenland door zijn tenorstem en pianospel. Met ‘Dreamland’ heeft hij zijn zestiende album uitgebracht. Begin dit jaar trad hij na een jarenlange pauze wegens corona op in Japan.

Studiocontract

Staal kreeg al op jonge leeftijd een studiocontract aangeboden in Hollywood. Zijn grote muzikale talent werd in 1999 opgemerkt door Art Garfunkel, die van Simon inderdaad. Hij bracht dat jaar de evergreen ‘Help Me Through The Night’ uit. Ook de Britse singer-songwriter Gilbert O’Sullivan is bewonderaar van Staal’s warme stem en zijn bekwaamheid als componist en tekstschrijver van liedjes.

In de grotere theaters zoals Carré in Amsterdam, Luxor in Rotterdam en het Beatrix Theater in Utrecht deed Roon Staal veel podiumervaring op. Hij speelde rollen in de theater producties ‘Les Misérables’ in 1991, ‘Tommy’ in 2002, ‘Rembrandt’ in 2006 en 4 jaar later in ‘Petticoat’ waarvoor hij een nominatie ontving voor ‘beste mannelijke bijrol grote musical’.

Intieme setting

Tijdens de Winter Tour speelt Roon Staal in een door zijn publiek veel gewaardeerde kleinschalige en intieme setting covers als ‘Bridge Over Troubled Water’ van Simon & Garfunkel, ‘Across The Universe’ van The Beatles en ‘Where Peaceful Waters Flow’ van Gilbert O‘Sullivan. Daarnaast brengt hij eigen nummers als ‘Peace’, ‘The Journey’, ‘Malawiaans Gebed’ en ‘Weet Waarom Je Leeft’. Ook ‘Help Me Through The Night’ van de hand van zijn oom Ede Staal wordt gebracht.

Kaarten via www.roonstaal.com en 06-15403125.

Nieuws

menu