Schaamteloos grappige energiebommetjes die prikken op gevoelige plekjes

Vlamousse. Foto: Daantje Brons

Het cabaretduo Vlamousse, bestaande uit Brigitte van Bakel en Maya van As, was één van de finalisten van het NPO3-programma ‘Ik ga stuk’. De jury was lovend en sprak over ‘Geweldige timing’ en ‘Verrassend en grappig, maar het doet er ook toe’. Vrijdag 25 november is Vlamousse te zien in Theater ‘t Voorhuys.

In de voorstelling ‘Saampies’ stort Vlamousse zich vol overgave op ieder maatschappelijk gevoelig onderwerp. Het is het eerste avondvullende programma van het cabaretduo.

Studentenjuryprijs

Na hun afstuderen aan de Koningstheateracademie besluiten Brigitte van Bakel en Maya van As in 2018 samen verder te gaan. In 2019 wint het duo de allereerste Studentenjuryprijs van het Leids Cabaret Festival. Het Leidsch Dagblad omschrijft de twee naar aanleiding daarvan als ‘schaamteloos grappige energiebommetjes die prikken op gevoelige plekjes’.

In ‘Saampies’ benoemt Vlamousse totdat er niks meer te benoemen valt. ‘Maak het bespreekbaar,’ is het credo. De angst voor de medemens moet worden doorbroken, excuses moeten gemaakt aan mens, dier en geslachtsdeel, steun betuigd aan minderheden en bovenal moet er geluisterd worden.

Misplaatst moraliserend

Geen onderwerp te pijnlijk of Vlamousse smijt het op tafel. Vol goede bedoelingen, maar desalniettemin misplaatst moraliserend, worstelen ze zich door de thema’s van deze tijd. Er moet gewoon het één en ander opgehelderd worden, zodat iedereen daarna weer samen verder kan.

Kaarten via de website van ‘t Voorhuys.

Nieuws

menu