Soy Kroon in indrukwekkende solovoorstelling ‘Nu ik je zie’

Soy Kroon. Foto: Annemieke van der Togt

In Theater ‘t Voorhuys is zaterdag 18 maart de indrukwekkende solovoorstelling ‘Nu ik je zie’ van Soy Kroon te zien. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Merlijn Kamerling, dat hij schreef over de relatie met zijn vader Antonie die zelfmoord pleegde toen Merlijn nog maar 11 jaar oud was.

Zelf heeft Merlijn weinig herinneringen aan zijn vader. Hij kent de bekende acteur vooral uit de media. Wanneer hij in de twintig is, gaat Merlijn op zoek naar zijn vaders echte identiteit: hij gaat langs bij familieleden, vrienden, doet onderzoek om erachter te komen wat voor man zijn vader nou eigenlijk was. Dit werd het boek Nu ik je zie, wat in regie van Benno Hoogveld nu naar het theater is gebracht.

Een toekomst

Tien jaar na de zelfverkozen dood van zijn vader ontwaakt zijn 21-jarige zoon uit een roes. Waarom lukt het hem niet iets van zijn leven te maken? Als hij het verleden in de ogen durft te kijken, ziet hij misschien weer een toekomst. Als een detective zoekt hij naar sporen van zijn vader. Familieleden, vrienden en collega’s ondervraagt hij als getuigen. Maar terwijl de zoon steeds intensiever speurt naar zijn vader, komt hij vooral zichzelf tegen.

Een verhaal over uitgestelde rouw. Over volwassen worden en de zoektocht naar je eigen identiteit. En over een onverwacht sterke bloedband.

Meer informatie en kaartverkoop: www.theater-voorhuys.nl/agenda/nu-ik-je-zie/

Nieuws

menu