Teun & Teun spelen suites van Bach en Dieupart op Schokland

Teun & Teun. Foto: Felipe Pipi

Teun Wisse (blokfluit) en Teun Braken (klavecimbel), oftewel Teun & Teun, spelen zondag 19 maart om 12.00 uur in het Kerkje op Schokland. Ze spelen suites van Bach en Dieupart.

Niemand weet waarom Bach zijn eerste zes klaviersuites ‘Engelse suites’ noemde. Had een Britse mecenas de compositieopdracht gegeven? Droomde hij van een overzeese triomf? Of was het de naar Engeland uitgeweken Fransman Charles Dieupart die met zijn Six suittes de clavessin tot voorbeeld strekte? Met één Teun op blokfluit en één aan het klavecimbel presenteren Teun & Teun arrangementen van dit canonieke repertoire die het oorspronkelijke contrapunt van Bach en Dieupart prachtig uitlichten.

Muzikale benadering

Teun Wisse (blokfluit) en Teun Braken (klavecimbel), oftewel Teun & Teun, ontmoetten elkaar op het conservatorium in Utrecht. Met repertoire van de zeventiende eeuw tot het heden speelde het duo op podia in Nederland, Duitsland, Schotland, Bulgarije en Zwitserland.

Centraal in hun muzikale benadering staat het retorische karakter van barokmuziek, en de muzikale en maatschappelijke context waarin de muziek geschreven en gespeeld is. Het duo trad op in de Fringe van het Festival Oude Muziek Utrecht en tijdens de speciale editie van het festival in 2020. In 2021 wonnen Teun & Teun de publieksprijs en de OOM-prijs op de Baroque Edition van het Internationaal van Wassenaer Concours 2021.

Nieuws

menu