Toneelvereniging Sint Genesius gaat twee avonden terug naar de sixties

Repetitie met links Bobby Batterink - Van Egmond die Maria speelt, op de bank Ingrid van Greuningen als dokter en Tonny als Harold (de man van Maria). Foto: Toneelvereniging Sint Genesius

Toneelvereniging Sint Genesius speelt vrijdag 18 en zaterdag 19 november het blijspel ‘Back to the Sixties’ in HCR Van Saaze in Kraggenburg.

‘Back to the Sixties’ is geschreven door Rien Buunk en is geregisseerd door Andy Hein, een debutant als regisseur bij Sint Genesius. Nadat hij jaren zijn sporen heeft verdiend bij Toneelvereniging DITO in Nagele, staat hij nu in plaats van òp de planken, er voor.

Onder zijn leiding zijn acht spelers, waaronder ook één debutant - Michelle Wiegmink, die onder andere bij Sproet heeft gespeeld - op dinsdagavond gaan oefenen om het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen.

Het gezin Doorman wordt plotseling geconfronteerd met vader Harold die zichzelf in de jaren ‘60 waant. Dat hier de nodige problemen en hilarische situaties uit voortkomen hoeft verder geen uitleg. Naast een moeder, vader en zoon bestaat het gezin ook uit de knorrige inwonende vader (Willem) van moeder die de verwikkelingen rond zijn schoonzoon op eigen manier van commentaar voorziet.

Als dan ook nog een bezorgd vriendenpaar, de buurvrouw die ook agent is en een excentrieke dokter het toneel gaan bevolken, zijn de onduidelijkheden, de oplossingen en het tijdig op en af gaan via de drie deuren voldoende ingrediënten voor een avondvullend blijspel.

De deuren van de zaal van HCR Van Saaze openen om 19.30 uur en het toneelstuk begint om 20.00 uur. De entree is 5 euro en kan contant of via QR-code betaald worden. Om de vereniging extra te ondersteunen is er een verloting en als heerlijke klap op de vuurpijl zal beide avonden na het toneelstuk in het bargedeelte van HCR Van Saaze muziek uit de jaren ‘60 worden gedraaid door Annemieke Janse. Kortom, een heerlijk avondje amateurtoneel èn muzikale afterparty op 18 en 19 november.

Nieuws

menu