Violiste Rosanne Philippens en pianist Zoltán Fejérvári spelen in Grote Kerk Blokzijl

Pianist Zoltán Fejérvári speelt samen met violiste Rosanne Philippens in de Grote Kerk in Blokzijl. Foto website Zoltán

Blokzijl - Violiste Rosanne Philippens treedt zondag 18 september samen op met de Hongaarse pianist Zoltán Fejérvári in de Grote Kerk van Blokzijl. Het concert begint om 15.30 uur.

Het optreden, stond al twee keer eerder gepland in Blokzijl, maar kon beide keren niet doorgaan vanwege corona. Het duo speelt vioolsonaten van Francis Poulenc, Gabriel Fauré en Cesar Franck. Rosanne Philippens studeerde zowel aan het Haags conservatorium als aan de Hochschule für Musik in Berlijn en sloot beide af met de hoogste onderscheiding. Ze is prijswinnaar van diverse concoursen.

In 2015 bracht ze een, door het tijdschrift “Luister” met een 10 bekroonde cd uit met werken van de Poolse componist Szymanowski. De beperkingen als gevolg van de coronamaatregelen heeft ze creatief benut door een CD-opname te maken met het door haarzelf opgerichte orkest “The Vondel Strings”

Zoltán Fejérvari heeft ook diverse concoursen gewonnen, is een veelgevraagde pianist en musiceert op grote podia wereldwijd. Hij wordt geroemd om zijn buitengewone muzikaliteit en virtuositeit. Voor zijn opnames van werken van Janáček en Schumann ontving hij internationaal de hoogste waardering. Momenteel is hij docent aan de Hochschule für Musik in Basel.

Kaarten reserveren via www.blokzijlklassiek.nl of bij Jan Broekhuizen, tel: 06-15368085.

Nieuws

menu