Zes poldergezelschappen verzorgen tweede grachtenconcert Emmeloord

Het grachtenconcert vijf jaar geleden. Foto organisatie

Emmeloord - In de Stadsgracht van Emmeloord aan de Schokkerwal wordt op zondag 22 mei van 14.30 tot 17.30 uur door verschillende koren en muziekgezelschappen een concert gegeven ter ere aan het 80 jarig bestaan van de NOP.

De deelnemende muziekverenigingen zijn: Bigband Drift uit Noordoostpolder en omgeving, muziekvereniging De Zeeschelp uit Nagele, Cantabilé, een koor met leden uit de Noordoostpolder en de smartlappen- en piratenkoren Natzat uit Nagele, Smart en Zo uit Kraggenburg en het Zeebodemkoor uit Ens. Het concert is gratis te bezoeken. De muzikanten zitten op een ponton, dat in de gracht afgemeerd ligt tussen de Lange Dreef en de Schokkerwal.

De muziekgezelschappen verzorgen ieder een blok van dertig minuten. Het is de tweede keer dat een grachtenconcert wordt gehouden in Emmeloord. De eerste editie was in 2017, bij het 75-jarig bestaan van de polder. Het talud van de gracht dient als tribune. Ook worden enkele picknicktafels geplaatst en is er een cateraar met onder meer een zalmrokerij.

Nieuws

menu