Avondvierdaagse Marknesse was één groot feest

De derde avond voerde de deelnemers door vijf bedrijven.

De derde avond voerde de deelnemers door vijf bedrijven. Foto: Piet Ruis

Samen maakten ze weer onvergetelijke herinneringen tijdens de avondvierdaagse in en om Marknesse. Het is elk jaar weer een feest voor jong en oud.

De avondvierdaagse is vier dagen zingen en genieten met of zonder muziek onderweg. Vier dagen lang lol met je klasgenoten, vaders en moeders of opa’s en oma’s. Vier dagen lekker buiten genieten van de natuur en de mooie omgeving. Onderweg lekker verzorgd worden met eten en drinken in de vorm van bananen, krentenbollen, aardbeien en uiteraard een zakje snoep. En natuurlijk na vier prachtige dagen de wel verdiende medaille voor het afleggen van vijf of tien kilometer in ontvangst nemen.

Driehonderd wandelaars

Ook dit jaar deden rond driehonderd wandelaars mee, zowel jong als oud. Naast de routes in en door het dorp en wandelen door het buitengebied en de bossen rondom Marknesse was er de derde avond een bedrijvenroute in het programma op genomen. Er werd deze avond door vijf bedrijven in Marknesse gewandeld. Dat werd door de vele wandelaars als erg leuk ervaren.

De laatste avond was het feest nog groter, want toen kregen de wandelaars nog een ijsje van de organisatie. Er stonden veel supporters langs de kant van de weg om de deelnemers wat lekkers of een bos bloemen te overhandigen. Onder begeleiding van drumfanfare Doka ging de hele stoet richting de parkeerplaats van Sport Vereniging Marknesse. Hier werden de medailles uitgereikt.