15-jarige Sam uit Emmeloord redt hondje van de verdrinkingsdood

Sam wijst aan waar hij het hondje uit het water haalde. Foto: Jeffrey Korte Media

De 15-jarige Sam uit Emmeloord heeft dinsdag het leven van hondje Joep gered. Het beestje was te water geraakt en spartelde radeloos in het rond. Sam startte een reddingsactie en wist samen met zijn moeder het hondje van de verdrinkingsdood te redden.

Het gebeurde allemaal rond 18.00 uur vlak voor het huis van Sam aan de Kampwal in Emmeloord. Sam wilde net wegfietsen naar voetbal toen hij iets raars in het water zag spartelen. Hij aarzelde geen moment en ging er op af. Al snel bleek dat het ging om een hondje.

Uit het water gehaald

Sam riep zijn moeder Michelle erbij en samen hebben ze het hondje uit het water gehaald. Vervolgens hebben Sam en Michelle het hondje meegenomen naar huis. Daar hadden Sam zijn broer en broertje handdoeken klaargelegd. Het hondje is opgedroogd en opgewarmd, waarna dierenambulance Witte Gerrit werd gebeld. Zij kwamen het hondje ophalen en wisten de eigenaar te achterhalen. Het beestje mankeerde gelukkig niets.

Dolblij

Het hondje was gechipt, maar de vorige eigenaar stond nog geregistreerd. Via deze persoon en een bericht op Facebook is de huidige eigenaresse achterhaald, Marty Datema, die dolblij was. Marty en het hondje, genaamd Joep, zijn even later herenigd met elkaar. Joep bleek te zijn weggerend vanaf de Zwin in Emmeloord, een paar kilometer verwijderd van de Kampwal. Waarschijnlijk is Joep door Emmeloord gaan dwalen en door nog onbekende oorzaak bij de Kampwal in de stadsgracht gevallen. Zonder de adequaatheid van Sam zou dit waarschijnlijk niet goed zijn afgelopen. Marty heeft Sam, Michelle en hun gezin bedankt met een bos bloemen.

Nieuws

menu