Aanleg glasvezel dorpen begint in Creil

Wethouder Anjo Simonse en Tessa Koeman van GlasVoorNop ondertekenen de overeenkomst gemeente Noordoostpolder

Creil - Wethouder Anjo Simonse heeft in Creil een samenwerkingsovereenkomst getekend met GlasVoorNop voor het aanleggen van glasvezel in de 10 dorpen in de Noordoostpolder.

Creil is het eerste dorp dat aangesloten zal worden. De verwachting is dat over anderhalf jaar alle 10 dorpen aangesloten zijn op het snelle glasvezelnet, iet Tessa Koeman van GlasVoorNop weten. ‘Een woning vraagt met thuiswerkers, schoollessen en het kijken naar films en gebruik van sociale media om een snelle internetverbinding’, zei Simonse bij de ondertekening. ‘Daar komt bij dat er ook steeds meer zorgondersteuning komt via internet. Ik ben daarom heel blij dat er in alle dorpen en stabiele verbinding komt.’ Het glasvezelnet dat gratis uitgerold wordt, wordt gefaciliteerd door de gemeente Noordoostpolder.

Huurwoningen

Begin januari zette Ton Beurmanjer, directeur van Mercatus, al een handtekening onder een overeenkomst met GlasVoorNop, om alle huurwoningen in de dorpen aan te sluiten op glasvezel. Mercatus vindt het belangrijk dat alle huurwoningen een aansluiting hebben op het glasvezel netwerk.

GlasVoorNop gaat in de dorpen langs alle deuren om te kijken waar de beste plek is voor de kosteloze aansluiting. Voorafgaand ontvangen alle inwoners daar een brief over. De mensen kunnen uiteindelijk na hun aansluiting kiezen uit 18 providers die internetdiensten aanbieden.

Nieuws

menu