Actie tegen uitrol 5G netwerk in NOP

Eigen foto

Emmeloord - Een groep verontruste inwoners van Noordoostpolder, genaamd Stralingsbewust 5G NOP, wil dat de gemeente eerst onderzoek doet naar de gezondheidsrisico's van het 5G netwerk, voordat dit netwerk uitgerold wordt in de polder.

Een petitie van deze strekking, ondertekend door 600 inwoners, wordt maandagavond overhandigd aan de fractievoorzitters van de gemeente Noordoostpolder. Een groep inwoners van de NOP is deze petitie gestart omdat zij zich zorgen maken over de gezondheidsrisico’s van 5G. ‘Er is geen bewijs dat het 5G netwerk veilig is voor mens, dier en natuur. De straling van dit mega netwerk (om de 200 meter zendmasten) is vele malen hoger dan de stralingsnorm die is toegestaan door de Europese Raad. Kan dit zomaar uitgerold worden zonder eerst zeker te weten dat er geen gezondheidsrisico's zijn?’

Stralingsbewust 5G NOP is een groep mensen uit de Noordoostpolder die ernstige zorgen hebben over de technologische ontwikkeling van een 5G Netwerk. Wij staan voor eerst denken en onderzoeken en dan doen. Wij vinden het van belang dat de gemeente Noordoostpolder zich hard maakt voor de bescherming van de burgers uit de gemeente. Door gedegen en onafhankelijk onderzoek te doen naar de gevolgen van 5G. Is dit veilig voor mens, dier, milieu? Niemand heeft 100% kunnen aangeven dat het veilig is!

Naast de petitie heeft de groep een facebookpagina (Stralingsbewust 5g NOP) opgericht . Zaterdag was er een spontane actie op de Lange Nering in Emmeloord om mensen bewust te maken van deze voorgenomen uitrol.

Nieuws

menu