Afsluiting A7 blijft hinderlijk voor patiënten Antonius uit Noordoostpolder en Urk

Zandzakken op de A7 om te voorkomen dat een van de tunnelsegmenten verder omhoog komt. Foto Simon Bleeker

Zoals bekend, is het aquaduct onder het prinses Margrietkanaal tussen Joure en Sneek sinds 14 december afgesloten voor verkeer over de A7. Dat is hinderlijk voor patiënten en medewerkers van het Antonius ziekenhuis.

Voor afspraken op een polikliniek, de meeste diagnostiek en dagbehandelingen kunnen inwoners uit de Noordoostpolder en van Urk, zoals gebruikelijk, in Emmeloord terecht. Als het nodig is breidt Antonius het aantal polispreekuren in Emmeloord verder uit. Antonius monitort daarom voortdurend de patiëntenstromen richting de poli’s, de spoedeisende hulp en de kliniek.

Alternatieve routes

Voor patiënten en medewerkers zijn er alternatieve routes beschikbaar. Vanuit of richting Joure maakt men veelal gebruik van de oude weg, de Nije Dyk, de weg langs Uitwellingerga en Oppenhuizen. Ambulances die vanaf de A6 komen, nemen de afslag 18 bij Oosterzee, via de N354 rijden zij dan via Hommerts naar Sneek. Ambulances uit de Noordoostpolder en van Urk maakten al vaker gebruik van deze route. Hulpdiensten krijgen bij knelpunten bovendien altijd voorrang.

Haast is van het grootste belang

Antonius staat sinds de afsluiting van de A7 in contact met Rijkswaterstaat, de provincies Fryslân en Flevoland en de gemeenten over deze situatie. Antonius, de provincies, de gemeenten én verschillende ondernemers uit de regio benadrukken dat het van het grootste belang is dat haast gemaakt wordt met de reparatie van het wegdek. Antonius maakt deel uit van de projectgroep ‘Afsluiting A7’ met andere belanghebbenden.

Nieuws

menu