Aftrap ANWB AutoMaatje in Noordoostpolder

De eerste deelnemer van het project, Jannie Geertsema, stapt uit. Foto: Jeffrey Korte

Bij Carrefour is maandagmiddag de aftrap verricht voor het project ANWB AutoMaatje. Dit is een samenwerking tussen de ANWB en Carrefour en is bedoeld voor mensen die minder mobiel zijn of voor vervoer afhankelijk zijn van anderen. Vrijwilligers kunnen zich een aantal uren in de week beschikbaar stellen om met eigen auto deelnemers te vervoeren.

Rond 15.00 uur kwam de eerste deelnemer van het project, Jannie Geertsema, aangereden in een AutoMaatje. Ze werd verwelkomd door 26 chauffeurs en planners (allen vrijwilligers), wethouder Sacha Werkman, Jos van Putten en Xander van Pelt namens de ANWB en Berry van Dam en Luciënne van den Hurk, projectcoördinatoren Carrefour.

Bos bloemen

Wethouder Werkman overhandigde mevrouw Geertsema een bos bloemen en de chauffeur een ANWB AutoMaatje sleutelhanger. De ander chauffeurs kregen deze later die middag overhandigd door Berry van Dam en Luciënne van den Hurk.

In Carrefour was er koffie. Na een woord van welkom door de projectcoördinatoren spraken wethouder Werkman, iemand van de ANWB en Jos van Putten namens Carrefour. Daarna werd als officieel moment een taart aangesneden.

Geen goed vervoersalternatief

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice voor mensen die (tijdelijk) minder mobiel zijn en die geen goed vervoersalternatief hebben. Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt deelnemers naar hun bestemming. De vrijwillige chauffeurs gebruiken hiervoor hun eigen auto. Deelnemers kunnen op deze manier blijven deelnemen aan het sociaal- en maatschappelijk verkeer.

Een doktersbezoek, een bezoekje aan een winkel, een partner bezoeken in het verzorgingshuis of minder essentiële bezoeken als een rit naar de kapper of een markt, kan al een hele opgave zijn en is daarom niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Gezellig praatje

ANWB AutoMaatje is meer dan alleen vervoer. Je hebt een gezellig praatje met de vrijwilliger en de vrijwilliger kan je de helpende hand bieden als dat nodig is.

ANWB AutoMaatje is bedoeld voor wie in de gemeente Noordoostpolder woont, minder mobiel is en voor vervoer afhankelijk is van anderen. Het project richt zich op mensen die buiten de bestaande regelingen vallen. Buiten de kleine onkostenvergoeding voor de vrijwilligers is het gebruik van ANWB AutoMaatje gratis. Lid zijn van de ANWB is niet nodig.

Drie werkdagen van tevoren

Wie gebruik wil maken van van ANWB AutoMaatje, meldt zich minimaal drie werkdagen van tevoren telefonisch bij Carrefour (0527-630000) tussen 8.30 en 17.00 uur. Zie voor meer informatie www.carrefour.nu/?s=anwb+automaatje .

Nieuws

menu