Al forse groei bij tweede editie Kidsweek Emmeloord

In de Kidsweek kun je een week lang ook al je creativiteit etaleren Foto Reina Halman Fotografie

Emmeloord - De Kidsweek die dit jaar voor de tweede keer wordt gehouden trekt met 85 kinderen liefst dertig kinderen meer dan vorig jaar bij de start van het initiatief.

‘En daar zijn we heel blij mee’, zegt Mariska Cornelisse, een van de initiatiefneemsters van de spel- en vermaakweek voor kinderen tot en met twaalf jaar. ‘We zijn nog maar pas begonnen. De Kidsweek is nog onbekend dat merk je wel, maar deze groei is heel mooi. We hebben er ook vier kinderen uit Oekraïne bij.’

Basisschool De Triangel in Emmeloord is de basis waar alle vrolijkheid plaatsvindt en voor alle ‘type’ kinderen is er wel iets te doen. Wie even niet wil hollen en draven kan knutselen met hout, happy stones schilderen of gipsen bloempotten pimpen, maar ook een filmpje bekijken in een tot filmzaal omgetoverd klaslokaal. Vooral jongens lopen stoer over het schoolplein met het lasergamespel dat Carrefour aanbiedt. Er is een pionnenspel en het populaire stoepranden ontbreekt ook niet.

Water

Dankzij de brandweer is er een springkussen en de brandweer kwam dinsdagmiddag ook even langs voor een show. Water zal er deze week rijkelijk vloeien op het schoolplein, want met de verwachte hitte is dat de manier om het hoofd koel te houden. De Kidsweek, altijd de vierde week van de schoolvakantie, sluit vrijdag af in het Voeselbos, waar de kinderen in groepjes een rondleiding krijgen en leuke opdrachten krijgen. De Kidsweek is mogelijk dankzij de inzet van een dertigtal vrijwilligers.

Nieuws

menu