Andela uit Nagele wint ondernemersprijs 2022. Klein familiebedrijf, sterk in innovatie

Het team van Andela samen met wethouder Linda Verduin (voorzitter van de jury) en BVN voorzitter Kees van der Sar. Foto: Jeffrey Korte Media

Andela Techniek & Innovatie uit Nagele is de winnaar van de ondernemersprijs van Bedrijven voor Noordoostpolder 2022. Oprichter en eigenaar Paul Andela ontving donderdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van BV Noordoostpolder, LTO en gemeente Noordoostpolder de bijbehorende trofee uit handen van wethouder Linda Verduin, tevens voorzitter van de jury. De bijeenkomst werd vlotjes gepresenteerd door Anca Blok van de ondernemersvereniging.

Andela heeft volgens de jury vooral een krachtig innoverend vermogen. Voor de biologische landbouw ontwikkelde het familiebedrijf bijvoorbeeld een gerobotiseerde wiedmachine, de ARW-912, een oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt Dit is de opvolger van de Andela Solar Weeder, die in heel Europa wordt verkocht.

Maatwerk

Alles draait om maatwerk; het vinden van praktische en innovatieve oplossingen op vragen van klanten. De ontwikkeling, productie, verkoop en service worden door het bedrijf zelf gedaan. Het persoonlijke contact met de klant, waar dan ook in Europa, blijft zo gewaarborgd.

Andela Techniek & Innovatie werkt zoveel mogelijk samen met regionale bedrijven, is een erkend leerbedrijf en levert daarnaast haar maatschappelijke bijdrage door de uitbesteding van werkzaamheden aan Zorgboerderij Op de Wurf in Nagele. Kortom; een waardige winnaar van de ondernemersprijs van BV Noordoostpolder. Meer prijzen

Meer prijzen uitgedeeld

Er werden deze goed bezochte avond meer prijzen uitgedeeld. ’t Voorhuys, waar de nieuwjaarsbijeenkomst ook plaats vond, werd de ambassadeur van de inclusieve arbeidsmarkt. De promotieprijs van de Stichting Promotie Emmeloord en de Groendorpen ging naar de Stichting Boerderijenboeken. Het beste leerbedrijf, de prijs die uitgereikt werd door het ROC werd, is ADMI account.

Nieuws

menu