Architectuurwandeling Nagele: ontdek het Nieuwe Bouwen en de charme van de jaren ‘50

De keuken in Huis Polman in Nagele Arjan Bronkhorst

Nagele - Op de Dag van de Architectuur - zaterdag 18 juni – organiseert Hendrick de Keyser een speciale wandeling door Nagele. Om 11.00, 12.00, 13.00 en 14.00 uur start een wandeling.

Nagele is de enige plaats in Nederland die volledig volgens de principes van het Nieuwe Bouwen is gebouwd in de jaren vijftig van de 20ste eeuw. Vooruitstrevende architecten en ontwerpers maakten van Nagele een laboratorium van hun ideeën op het gebied van stedenbouw en architectuur.

Architectuurwandeling

Een ervaren gids vertelt over de bijzondere architectuur en indeling van Nagele. De wandeling duurt ongeveer een uur. Aansluitend kan het Huis Polman bezocht worden. Dit Museumhuis is volledig ingericht in de stijl van de jaren vijftig. Het naastgelegen pand is een Monument en Bed locatie in de stijl van de jaren ’70. Onder voorbehoud van verhuur zullen deelnemers ook hier de bijzondere sfeer kunnen proeven.

De wandeling is bij uitstek geschikt voor geïnteresseerden in architectuur, het Nieuwe Bouwen, musea, lokale geschiedenis, bewoners en oud bewoners van de Noordoostpolder.

Aanmelden architectuurwandeling

Wandelt u mee? U kunt zich aanmelden via de knop aanmelden op de website: www.hendrickdekeyser.nl/agenda/architectuurwandeling-nagele-incl-de-karwijhof-en-huis-polman . De kosten voor deze speciale wandeling zijn 10 euro en zijn inclusief de entree voor Huis Polman.

Huis Polman is te bezoeken op donderdag en vrijdag van 13-17 uur, en op zaterdag en zondag van 11-17 uur. Met een voordelig combiticket met Museum Nagele ontdek je alles over dit bijzondere dorp. Tickets via www.museumhuizen.nl/huis-polman

Nieuws

menu