Aukje van der Molen Polderpionier 2021

Aukje van der Molen ontvangt de prijs van de Polderpionier. Eigen foto

Emmeloord - Aukje van der Molen is donderdag door Tafelronde 49 Noordoostpolder uitgeroepen tot “Polderpionier 2021”.

De Polderpionier-prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich heeft ingezet voor de polder op een vernieuwende wijze. Hierbij maakt het niet uit of dat op vrijwillige basis of zakelijk vlak is. Zo maakt deze dochter van een stratenmaker zich onder andere hard voor het laten leven van de cultuurhistorie in de Noordoostpolder en de promotie van dit mooie gebied. Haar initiatieven hebben duidelijk impact gehad op de polder. Een voorwaarde voor deze “oeuvre award”.

Rondleidingen

Van der Molen (71 jaar) is onder andere actief met rondleidingen op Schokland, stadswandelingen in Emmeloord, diverse bestuursfuncties en promotie van de tulpen. Ze kan zeer gepassioneerd vertellen over Noordoostpolder. Tevens heeft ze meegeholpen met het opzetten van een materialenbank voor analfabeten en allochtone volwassenen.

Normaliter wordt de Polderpionier prijs uitgereikt tijdens het jaarlijkse Nieuwjaarsfestival, welke altijd op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar in ’t Voorhuys te Emmeloord plaats vindt. Door de geldende maatregelen is de prijs dit jaar in besloten kring uitgereikt.

De uitreiking is hier te zien.

Nieuws

menu