Automobiliste raakt in Emmeloord gewond bij ongeval na trap op gaspedaal in plaats van rem

De auto raakte zwaar beschadigd. Foto: ProNews Producties

Op de Spaansebrug, oftewel de kruising Bossulaan met de Schokkerwal, in Emmeloord heeft donderdagmiddag rond 13.30 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden.

Een vrouw reed met haar auto over de Schokkerwal en wilde remmen voor de kruising. Echter zou ze het gaspedaal hebben ingedrukt in plaats van de rem, aldus getuigen. Hierdoor reed de automobiliste de stoep op waarna de auto tegen een brugleuning en stalen bankje botste. Het bankje werd compleet omver gereden.

Eerste hulp

Omstanders verleenden eerste hulp en belden 112. De politie, brandweer en een ambulance rukten uit. Mevrouw is door ambulancepersoneel uit de auto gehaald, maar het letsel viel mee. De vrouw is door een bekende naar de spoedpost van het Antonius ziekenhuis in Emmeloord gebracht. Echter is ze even later alsnog met een ambulance naar het ziekenhuis in Sneek gebracht voor verdere behandeling.

Zwaar beschadigd

De auto van de vrouw kwam er slechter vanaf. Een berger heeft het zwaar beschadigde voertuig afgesleept. De gemeente gaat het bankje en de brugleuning later herstellen.

Nieuws

menu