Avondvierdaagse eindigt met verkoeling in fontein op De Deel

Leerlingen van de Planthof komen over de streep op De Deel. Foto Reina Halman Fotografie

Emmeloord - Behangen met ladingen snoep en goedgemutst liepen rond de 1600 wandelaars vrijdagavond over de tot Via Gladiola omgedoopte Lange Nering de laatste meters van de 69ste editie van de Avondvierdaagse van Emmeloord.

De meesten van hen volbrachten vier avonden zes kilometer wandelen en een minderheid trok de schoenen aan voor 11 kilometers per avond. De organisatie die zich opmaakt voor de jubileumeditie kijkt tevreden terug op het evenement dat ook een schitterende week trof wat betreft het weer. Het was vier zomeravonden genieten met de warmste avond, vrijdagavond. Vanwege de hitte was de EHBO verdubbeld, waren er extra waterplaatsen en deelden sommige scholen onderweg ijsjes uit.

Opkikker

Deze opkikker van een prachtige editie kon de organisatie ook wel gebruiken, want het aantal deelnemers was minder dan drie jaar geleden toen het evenement voor het laatst was gehouden. Dat komt omdat er in de Noordoostpolder steeds meer Avondvierdaagsen zijn en er daardoor minder wandelaars uit de dorpen naar de hoofdplaats komen, maar ook omdat scholen de begeleiding van groepen niet rondkrijgen.

Door corona kon het twee jaar niet doorgaan en met het vertrek van enkele bestuursleden werd de organisatie onzeker, maar de drie overgebleven bestuursleden aangevuld met vier nieuwe mensen, van wie twee bestuurslid willen worden, hebben de Avondvierdaagse de coronacrisis doen overleven. ‘Maar het wordt steeds moeilijker’, zegt Mies Scheer, penningmeester en secretaris van de stichting. ‘Er moeten echt meer mensen bij.’ De organisatie gaat daar z’n best voor doen, om voor volgend jaar een groot feest te kunnen maken van de zeventigste editie.

Fontein

Feest was het vrijdag trouwens ook al bij de glorieuze intocht, die weer eens vanaf de Lange Nering naar De Deel ging. Een nieuwe dimensie bij de intocht van de Avondvierdaagse is de fontein op De Deel, waarin veel kinderen verkoeling zochten na de warme wandeling. Bij de klanken van de muziekverenigingen Doka Marknesse, Diana Tollebeek, dweilorkest De Valkenier uit Lelystad en Euphonia Bakhuizen, met ijs en snoep was het een groot bal op het plein. Een prachtige opmaat voor een grootse viering van dit kinderfeest voor volgend jaar.

Nieuws

menu