Benefietactie: voetbal op z’n best

Jan Boxum in het midden tussen de twee elftallen. Eigen foto

Emmeloord - Voetbal op z’n allerbest. Dat is de benefietwedstrijd, die zaterdag in Steenwijk werd gespeeld voor Jan Boxum, oud-trainer van SC Emmeloord. Hij heeft het vreselijke nieuws te horen gekregen, dat hij ALS heeft. Voor Rob Nugter, assistent van Jan Boxum in het promotiejaar 2014, het sein in actie te komen voor Boxum en zijn gezin.

Jan Boxum, tegenwoordig assistent-trainer bij Steenwijker Boys, was van 2010 tot 2014 trainer van SC Emmeloord. In zijn laatste seizoen promoveerden de Emmeloorders naar de tweede klasse. Dat team speelde zaterdag tegen een all stars-team van Steenwijker Boys, samengesteld door Boxum. Hij had ook zijn twee zoons geselecteerd. De benefietwedstrijd werd druk bezocht. Behalve de wedstrijd is er ook een doneeractie op touw gezet. De opbrengst van de wedstrijd en de actie is bestemd voor een mooie reis voor Jan Boxum en zijn familie.

Rob Nugter heeft de benefietwedstrijd georganiseerd samen met Albert Outjes, de beste vriend van Jan Boxum en ook assistent-trainer bij Steenwijker Boys. Bij de wedstrijd waren enkele coryfeeën uit het voetbal aanwezig. Oud-spits en goalgetter Kees Kist verrichte de aftrap. De wedstrijd stond onder leiding van Jaap Boxum, vader van Jan, en oud-voetbalcommentator Evert ten Napel. Na afloop was er een feestavond met live muziek, georganiseerd door Steenwijker Boys. Oh ja, de wedstrijd eindigde in een overwinning voor SC Emmeloord: 3-4.

Nieuws

menu