Berthoo Lammers opnieuw lijsttrekker ONS

Berthoo Lammers (r) Bert-Jan Aling en Sacha Werkman de huidige raadsleden voeren de kandidatenlijst van ONS aan. Foto: Martin Tank Photography

Emmeloord - Berthoo Lammers, de huidige fractievoorzitter van ONS, trekt ook de lijst bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. Hij is sinds 2006 in de gemeentepolitiek actief voor ONS.

Als laatste van de acht politieke partijen die meedoen in de dans om de 29 gemeenteraadzetels, heeft ONS deze week haar kandidatenlijst bekendgemaakt. Als ONS net als vier jaar geleden drie zetels haalt, blijft ze met hetzelfde ervaren team in de raad opereren. Op twee en drie staan namelijk de huidige raadsleden Bert-Jan Aling en Sacha Werkman. Op plaats 4 staat een nieuw gezicht; Helga Wiedijk. Zij heeft eveneens ruime ervaring als raadslid en is sinds enkele jaren actief binnen de ONS organisatie en als burgerraadslid.

Grote opgaven

Lammers zegt blij te zijn met het vertrouwen dat de partij hem wederom heeft gegeven. Hij zal zich vol inzetten voor de gemeente Noordoostpolder. Hierbij speelt de ontwikkeling van werk en welzijn een hoofdrol. De gemeente staat voor grote opgaven nu het erop lijkt dat er in de komende jaren 5-10.000 woningen gebouwd moeten gaan worden uit de woning opgave van de provincie Flevoland. Dat betekent ook 10-20.000 extra inwoners. Bovendien komt de Lelylijn eraan.

Die extra inwoners hebben recht op zorg, scholing en werk. Daar moet tijdig vooruitziend beleid voor ontwikkeld worden. Anders is het risico groot dat Emmeloord een slaapstad wordt.

Nieuws

menu