BiblioLab: bouw een robot van Lego in de bieb

BiblioLab: Lego, op vrijdag 21 oktober in de bibliotheek in Emmeloord. Foto: Flevomeer Bibliotheek

Tijdens de nieuwe workshop Lego op vrijdag 21 oktober in Flevomeer Bibliotheek Noordoostpolder gaan kinderen hun eigen robot bouwen en programmeren met Lego WeDo of Lego Spike Prime. Een begeleider van de bieb helpt de kinderen stap voor stap, zodat de robot uiteindelijk via de iPad te bedienen is.

Lego WeDo

Met Lego WeDo kunnen kinderen leren programmeren op visuele wijze. Ze krijgen via een app instructies voor het bouwen van bijvoorbeeld een robot, een helikopter of een raceauto en worden vervolgens uitgedaagd hun bouwwerk te programmeren met de app zodat het ook bestuurd kan worden.

Lego Spike Prime

Lego Spike Prime gaat een stapje verder dan WeDo. Deze set is uitgebreider, niet alleen wat de bouwstenen betreft, maar ook de programmeertaal biedt meer mogelijkheden. Dit betekent dat Spike Prime meer mogelijkheden biedt en kinderen nog meer uitgedaagd worden creatieve oplossingen te bedenken.

21- eeuwse vaardigheden

De maatschappij verandert door technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Een gevolg is bijvoorbeeld dat meer mensenwerk wordt gedaan door machines. En bij steeds meer werk worden computers en ICT gebruikt. Werk verandert, functies veranderen. Kinderen hebben 21-eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn.

FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden.

Kaarten voor BiblioLab: Lego gevorderden zijn 4 euro voor leden en 5 euro voor niet-leden. Kaarten zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in de bibliotheek. Er is plaats voor maximaal 10 kinderen.

Bibliolab

Bij Bibliolab kunnen kinderen meer leren over wetenschap en techniek. Met de workshop Lego leren kinderen een probleem te analyseren en op te lossen door goed in ‘stapjes’ te denken: een probleem in kleinere stukken opdelen en daar oplossingen voor verzinnen, om zo het hele vraagstuk op te lossen. Deze werkwijze is multi-inzetbaar en goed toepasbaar op vakken als rekenen en wiskunde.

Nieuws

menu