Boeren negeren verbod om met tractoren snelweg op te gaan. Tractorcolonne uit de polder over de A6 naar boerenprotest in Stroe.

De tractoren in colonne over de A6 op weg naar Stroe.

De tractoren in colonne over de A6 op weg naar Stroe. Foto CAMJO media

Bant - Enkele honderden boeren uit Friesland en Noordoostpolder verzamelden vanochtend op het industrieterrein in Bant om vervolgens in colonne naar Stroe te rijden om daar deel te nemen aan de landelijke actiedag tegen de voorgenomen stikstofmaatregelen van het kabinet.

De boeren waren gevraagd niet de snelwegen op te gaan, maar die oproep van de politie werd genegeerd. Vanuit alle windstreken trokken de boeren in optocht over de hoofdwegen richting het actieterrein. Vanwege de tractoren op de snelwegen werd de A1 tussen tussen Hoevelaken en Beekbergen in beide richtingen afgesloten.

Om problemen in de avondspits op de A6 te voorkomen worden tractoren bij de oprit van de Ketelbrug tegengehouden door de politie. In Stroe spraken BBB-Tweede Kamerlid Caroline van der Plas, oud Boer Zoekt Vrouw-deelnemer Bertie Steur en vertegenwoordigers van de organiserende landbouworganisaties, zoals Farmers Defence Force en LTO Nederland de actievoerders toe. De manifestatie werd afgesloten met een optreden van de band Mooi Wark.

---------


Fotograaf: Jaring Rispens. Naamsvermelding: CAMJO media