Boerenprotest met tractoren op de A6 tussen Ketelbrug en Emmeloord in beide richtingen. Chaos op A6.

Chaos op de A6 tussen Emmeloord en de Ketelbrug vanwege protesterende boeren. Foto: Jeffrey Korte

Emmeloord - Een grote groep boeren heeft woensdagmiddag besloten de A6 bij Emmeloord in beide richtingen te blokkeren, dat meldt Rijkswaterstaat. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat sluit niet uit dat er op meer plekken zulke acties zullen komen. De weg is niet geheel geblokkeerd; het verkeer kan in beide richtingen stapvoets passeren.

Vanwege de blokkade, ontstaat er een groot verkeersinfarct voor verkeer wat rondom Emmeloord. Op sociale media valt te lezen dat de boeren ter plaatse folders aan het uitdelen zijn aan automobilisten, waarin ze informatie geven over het stikstofprobleem. Hoeveel trekkers er precies op de rijksweg opgesteld staan is niet bekend.

Politie kon boeren niet tegen houden

De politie stond uit voorzorg al opgesteld nabij de Ketelbrug, na signalen van een mogelijke protestactie aldaar. Hoewel ze aanvankelijk een aantal trekkers tegen wist te houden, kon uiteindelijk niet worden voorkomen dat er een grote groep boeren hun trekker alsnog stilzette op de snelweg.

Het verkeer vanuit Friesland richting Lelystad én het verkeer vanuit Lelystad richting Friesland moet mede door deze protestactie rekeninghouden met grote vertragingen. „Dit was de aftrap van een lange reeks betogingen”, aldus de organisatie van de massale demonstratie, na afloop van het protest.

Nieuws

menu