Bosbad is blij met extra geld voor vernieuwing

Impressie van het wedstrijdbad na de vernieuwing en verduurzaming. Foto: Slangen + Koenis architecten

Het Bosbad is blij met het extra geld voor vernieuwing en verduurzaming.

Vorige week stemde de gemeenteraad in met het beschikbaar stellen van extra financiële middelen voor de revitalisatie en verduurzaming van het Bosbad.

Moderne en gasloze zwemvoorziening

Het plan transformeert het zwembad tot een moderne en gasloze zwemvoorziening en wordt met deze ingreep bovendien duurzaam gekoppeld aan sportaccommodatie de Bosbadhal. Het extra geld van de gemeente is noodzakelijk vanwege de gestegen bouwkosten.

In de plannen is vanaf het begin ingestoken op duurzaamheid. Bosbad-directeur Marcel Jagersma is bijzonder blij met het ontwerp en met het beschikbaar stellen van extra geld. ‘De revitalisering is niet alleen goed voor het zwembad, maar het is een echte versterking van het gehele Bosbadcomplex.

Kloppend hart

Er ontstaat een uitnodigend en multifunctioneel sportcomplex met een kloppend hart voor zwemmen, sporten en bewegen. Vanuit de centrale entree heb je straks toegang tot alle functies van het gebouw. Door nieuwe en heldere zichtlijnen zijn de activiteiten voor bezoekers bovendien beter zichtbaar wat enorm bijdraagt aan de belevingswaarde. Ook het buitenbad wordt volledig aangepakt en omgetoverd tot een natuurgezuiverd bad.’

De start van de bouw staat gepland na de zomer van 2023 en zal naar verwachting afgerond zijn eind 2025. Tijdens de bouw zal het zwembad in aangepaste vorm operationeel blijven.

Nieuws

menu