Bosbad wordt geen subtropisch zwembad

Zwembad Het Bosbad in Emmeloord. NDC/ Egbert Voerman

Emmeloord - Baantjes trekken onder subtropische omstandigheden blijft ook de komende jaren niet mogelijk in de Noordoostpolder.

De gemeenteraad ziet dat voorstel van ONS niet zitten, zo bleek dinsdagavond tijdens de online raadvergadering. Liever gaat de politiek voor een grootscheepse verbouwing die ruim 14 miljoen euro gaat kosten.

Volgens Rien van der Velde van de PvdA heeft de polder ook dan ‘het mooiste zwembad van Flevoland, Kop van Overijssel en een groot deel van Friesland’. Polderbewoners en andere bezoekers zwemmen straks in een nieuw multifunctioneel 25 meter bad, een peuterbad en een vernieuwd buitenbad. 

Wildwaterbaan

ONS had graag een onderzoek gezien naar de effecten van meer vertier, zoals een wildwaterbaan en een golfslagbad. Dat zou volgens de partij een toeristische trekker zijn. Wethouder Wiemer Haagsma vindt zo’n mogelijk onderzoek echter ‘een gepasseerd station’. Hij wijst er bovendien op dat zwemmers die nu regelmatig het Bosbad bezoeken dan de dupe zijn. “Dan krijg je een 100 procent prijsstijging.”

Alleen D66 had ook graag een onderzoek gezien. Wat de VVD betreft is de nu ingeslagen richting eigenlijk al een stap te ver. De liberalen zouden liever een sobere renovatie zien en het geld voor andere doelen gebruiken.

 

Nieuws

menu