Briljanten paar Bert en Corry Suiker klaverjast graag

Burgemeester Roger de Groot samen met het briljanten echtpaar Bert en Corry Suiker. Foto Reina Halman Fotografie

Emmeloord - Bert (88) en Corry (85) Suiker-Jansen vierden dinsdag 20 september dat ze 65 jaar getrouwd zijn.

Bert werd als schipperszoon geboren in Vianen en Corry kwam in Kromme Mijdrecht ter wereld. Bert werkte bij het provinciaal elektriciteitsbedrijf van Noord Holland, De Pen. Het jonge gezin kreeg twee kinderen, dochter Corinne en zoon Bert. Inmiddels zijn er vijf kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.

Na zijn pensionering kwam het paar naar Kraggenburg. Acht jaar geleden streken ze neer aan de Wijdeneshof in Emmeloord, waar ze nog steeds zelfstandig wonen. De twee laten op maandagavond geen klaverjasavond in buurthuis De Brulboei schieten en schuiven op woensdagmiddag aan de speeltafel op de klaverjasmiddag in Toutenburgh.

Cryptogrammen

Ze lossen graag kruiswoordraadsels en cryptegrammen op om het brein in conditie te houden. Bert maakt als het even kan iedere dag nog een rondje op zijn niet-elektrische fiets en speelt graag biljart. Bijzonder is dat ze ook digitaal bij de tijd zijn. Ze communiceren via WhatsApp en regelen veel zaken online.

Burgemeester Roger de Groot kwam op de huwelijksdag langs om het briljanten bruidspaar te feliciteren. Hij nam een boek over de polder als cadeau mee.

Nieuws

menu