Burgemeester De Groot leest voor tijdens Nationale Voorleesdagen

Burgemeester De Groot in gesprek met de kinderen. Foto: Jeffrey Korte Media

Het college van burgemeester en wethouders heeft zich doen gelden tijdens de Nationale Voorleesdagen.

Burgemeester Roger de Groot las voor bij de FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder en wethouder Linda Verduin van Onderwijs en Kinderopvang deed dat bij stichting kinderopvang Flevoland De Flierefluiter en peuterspeelzaal Luddeweer aan de Acacialaan in Emmeloord.

Bos bloemen

Als afsluiter zongen de kinderen nog een lied voor de wethouder en verrasten ze haar met een bos zelf gemaakte bloemen. Daarna genoten de kinderen van een lekker ontbijtje.

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari. De campagne staat in het teken van voorlezen aan jonge kinderen. Belangrijk onderdeel van deze campagne is het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 25 januari, waarbij bekende Nederlanders voorlezen aan de jonge luisteraars. Dit is de aftrap van de Nationale Voorleesdagen.

Stimuleren van voorlezen

De doelstelling van de Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen van nul tot zes jaar die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. (Voor)lezen kent veel voordelen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en taalbegrip.

Nieuws

menu