Cabaretshow ‘Op zoek naar mezelf’ bij PKN Marknesse. Cabaretier Ruurd Walinga op startweekend van kerk

Ruurd Walinga Op zoek naar mezelf Foto: David van der Schaaf

Marknesse - Cabaretier Ruurd Walinga speelt op zaterdagavond 17 september om 20.00 uur zijn programma ‘Op zoek naar mezelf’ in de PKN-kerk aan de Sluis in Marknesse. De voorstelling is geschikt voor jong en oud en geldt als start van het kerkelijk seizoen. De entree is gratis.

Het programma gaat over identiteit, wie ben ik. Het stuk begint in de babybox. Vervolgens staat de cabaretier uitgebreid stil bij het allereerste begin van zijn prille leventje; de fase in de buik, de bevalling en de eerste kinderjaren. Daarna leidt de zoektocht langs Bert en Ernie, adhd-vriendjes, carrière makende ouders, ondeugende zaakjes en natuurlijk Jezus.

‘Op zoek naar mezelf’ is prikkelend, soms ietsje gedurfd en confronterend. Het spreekt vooral jongeren aan die op zoek zijn naar ‘wie ben ik’, maar ook hun ouders en ouderen die zich afvragen of ze echt geworden zijn wie wilden worden. Aan het slot geeft de cabaretier gratis identiteitskaarten weg, ID-kaarten voor het koninkrijk der hemelen. In zijn show zitten diverse liedjes en meezingers. Die staan ook op zijn cd ‘Wie ben jij’.

Over Ruurd Walinga

Ruurd Walinga is een van Nederlands meest gevraagde christelijke cabaretiers. Hij treedt in tal van kerken en gemeenten op en probeert aan de hand van tien verschillende stukken uit te leggen waarom het evangelie de Blijde Boodschap wordt genoemd. Hij heeft programma’s voor kinderen, tieners, jongeren en ouderen, die zowel interessant zijn voor gelovigen als rand- en bijgelovigen.

Nieuws

menu