Celstraf voor Rotterdammer die harddrugs dealde en Urker mishandelde

De rechtbank in Lelystad.

De rechtbank in Lelystad. Foto: Mediahuis Noord / Egbert Voerman

Een 20-jarige man uit Rotterdam moet tien maanden de cel om, omdat hij op Urk een man mishandelde en harddrugs dealde in verschillende dorpen in de Noordoostpolder.

In eerste instantie stond de man terecht voor het plegen van een woningoverval aan Wijk 1 op Urk op 21 juni 2020. Die overval zou hij hebben gepleegd met iemand anders.

Wettig en overtuigend bewezen

De officier van justitie zei twee weken geleden tijdens de rechtszitting al dat van een overval geen sprake was, maar achtte wel wettig en overtuigend bewezen dat de Rotterdammer een man heeft mishandeld die op dat moment in de woning was. De rechtbank ging daarin mee.

Ook achtte de rechtbank wettig en overtuigend bewezen dat de man uit Rotterdam harddrugs dealde en in het bezit was van harddrugs. Het was geen ‘vriendendienst’, zoals waar de man zelf van sprak.

Niet helemaal hard te maken

Volgens de openbaar aanklager dealde hij zeker een jaar, maar de rechtbank vond dat die periode niet helemaal hard te maken was. In plaats van de eis van twaalf maanden cel vonniste de rechtbank een gevangenisstraf van tien maanden.